2011-03-29 / 11:21:34 / vardagen
Snö!?

Men kom igen för fan!!!! Jag skall ju gå till skolan och så snöar det! Okej, nu har det slutat, thank God... Fast det är ett äckligt asväder ute ändå. Gråa äckliga moln över hela himlen... Hoppas det inte blåser bara...

Jag sov riktigt gott inatt btw, vaknade typ två timmar senare ön jag brukar. Brukar alltid vakna runt 7-tiden och sedan ligga och slöa / halvsova ett bra tag innan jag stiger upp, idag vaknade jag 9 och låg kvar till 11 :P Och jag gick ändå och lade mig ungefär samma tid som vanligt. Märks att jag var riktigt trött igår, haha.

Idag blir det uni fram till 17, sedan blir det någon sorts "tack för att ni funktionerat på våra matcher"-galej i KFUM-huset som division 1 ordnar :P Kan väl bli kul, haha ;)

2011-03-29 / 00:18:01 / vardagen
Hej hej.

Har en hel del bilder jag tänkt visa, men jag orkar verklgen inte ta tag i högen av bilder och rensa bland dem då windows live photo blahablaha är så jäkla segt! Tar fem år att bara gå igen två bilder känns det som... Palla. Förstår verkligen inte varför det blev så segt mittiallt...

Anyway, jag är sjukt trött och skall gå och lägga mig snart. Idag var det den första dagen på två veckors skolhelvete. Vi som nyss skrivit B-uppsats i fem veckor och endast haft ett seminarium per vecka schemalagt under dessa veckor tvingas nu vara i skolan alla dagar och många av dessa dagar är från 8.15 - 17... Fy. fan. Nästan vecka har vi fyra heldagar i rad. Jag kommer så att dö. Idag blev det dock en ganska kort dag i alla fall, 10.15 - 13.10. Egentligen var det schemalagt till 15 men vi blev klara så vi stack, haha.

Utöver skolan så har jag tränat en del idag. Gick till och från skolan (vilket tar 90 minuter sammanlagt) eftersom min cykel har punka och jag har inga pengar att fixa den för... Har inga pengar till buss heller... En vecka kvar tills studiestödet nu! Det är lite irriterande att gå faktiskt, det tar sån tid! Speciellt heldagarna... 1½ timmes promenad till skolan och 9 h i skolan, och då skall de få timmar som blir över ägnas åt plugg och träning. Att gå kan dock vara ganska så rogivande och skönt när det är så fint väder som det varit nu, men inte när man måste stiga upp tidigt... Nåja, bara två veckor! Måste. stå. ut! Sedan blir det lugnare med den schemalagda tiden igen och mer egenstudier. Just as I like it ;)

Just det jag, tillbaka till det jag snackade om, nämligen att jag tränat idag. Hann ju bara så långt att jag konstaterade att jag gick till och från uni. Har varit på core och styrketränat idag också. Var smockat på gymmet och det irriterar mig sååå jävla mycket! Fan, jag vill ha ett eget gym, eller träna på ett där det aldrig är fler än två pers samtidigt! Kunde inte göra alla de övningar jag ville och fick improvisera en hel del... Blä. Brukar vanlgitvis träna på dagen då det är som minst folk, men nu går ju inte det heller då det är skola varje dag...

Nej, nu skall jag nog gå och sova. Det var en föreläsning med tillhörande workshop som flyttades från morgondagens förmiddag till nästa vecka, så det blir en lång sovmorgon imorgon. Fan vad skönt! :P Dock blir det mycket mer schemalagt nästa vecka, men det problemet tar vi sen.

God natt!

PS! Noémi, jag skall svara på mailet snart, har bara inte fått tummen ur och gjort det. Men det kommer, det kommer ;) DS.

2011-03-22 / 16:39:29 / vardagen
Roliga incidenter.

1. När jag var påväg från omklädningsrummet på gymmet så hörde jag ena jäääkla skrik från en man. Han lät ungefär som en brunstig älg. Inte för att jag hört en brunstig älg, men jag kan tänka mig att en brunstig älg låter så. Anyway, när jag kommer upp för de korta trapporna som skiljer omklädningsrummen från själva styrkedelen så ser jag en biffig discogymmare (biffig överkropp då alltså...) hoppa av bröstpressen. Han spände som faan och gick med armarna typ lodrätt ut från kroppen och frustar och fnyser. Vi möter varandra och jääävlar vad galen har ser ut, helt sjukt. Det roligaste var nog att han var lika lång (eller snarare kort) som mig, haha! Jag lovar, han gick så nära mig och vi hade ögonen på samma nivå, när jag såg rakt såg jag in i hans crazyögon. Flinade hela vägen ut från gymmet kan jag säga... haha... Undrar om han har mindervärdeskomplex för sin längd så han måste biffa till överkroppen och skrika och ha sig för att folk skall tycka han är macho och cool. Geek.

2. Jag gick till Myrorna efter gymmet. medan jag stod och kollade på några lampskärmar så var det en random utländsk kille som sa "Det är så mycket saker, svårt att välja", jag blev förvånad och undrade vem an pratade med, tydligen var det med mig. Jag svarade typ "Eeh, mm.... Ja, det är det" och gick iväg. Senare kommer han igen. "Hej!" ... "Eh, hej" ... "Jag tycker vi kan lära känna varandra" .... "Eeh.. Näe, tror inte det" .... "Men kan jag få ditt telefonnummer då?" ..."Jag ger inte ut mitt nummer till främlingar, tyvärr" ... "Aaha, okej..." (Var något sådant, minns inte exakt...) HAHAHA, alltså... HAHAHAHHA. Jag dör.

2011-03-22 / 16:19:18 / resterande
YES!

Swimmingpool på innergårdsinfarten!


Haha, det var lite jobbigt att föra soporna, containrarna är till höger om bilden och omgivna av den här feta och djupa vattenpolen :P

Nu är typ all snö borta utom på de ställen där det oftast är skugga (den snön ni ser på bilden finns i princip bara där, alla andra ställen är det snöfritt ^^), men det duger för mig! Vår, vår våååååår!

2011-03-22 / 12:04:16 / resterande
Mitt ben är bortdomat ända upp till knät, haha.

Känns kul. Kommer dock inte kännas lika kul när domningen försvinner, ungefär... nu... wäääääh.

2011-03-21 / 23:23:25 / vardagen
Jak paka pröd,

det ser pra ut! ^^ Än så länge :P Morotsbröd med sesam- och linfrön. Yeey, nu har de jäst klart, in i ugnen!!

2011-03-19 / 11:30:04 / träning
Discogymmare + hopprep = fail?

Kom på en kul grej som hände på gymmet i torsdags. Jag satt i stretchavdelningen och, surprise, stretchade. Så kom en discobyggare in. Ni vet, såna där killar som bara styrektränar bröst mage och armar typ, ibland rygg också, men aldrig ben. Och de tränar bara för att impa på bruuudar på krooogen typ. Anyway, han gick jättestelt så det såg kul ut. Men det är inte poängen, poängen är att han skulle hoppa hopprep, och att det inte gick så bra. Han började hoppade i en väldig jävla fart, för att sedan snava i repet. Detta gjorde han x antal gånger och fnös till mellan varje failande. Varför saktade an inte bara ner? Knappt någon kan fan hoppa mer än fem hopp i den där takten han försökte hålla. Till slut blev han sur och snärtade repet i marken, testade en gång till, failade, blev ännu surare, slängde hela repet på golvet, tog upp det testade igen, failade igen, blev extremt sur, grymtade till och slängde repet argt på golvet och rusade därifrån. Haha. Själv satt jag och försökte hålla mig för skratt.

Haha, geek.

2011-03-18 / 23:13:34 / helt random
Thumbs up for that!


Nej, jag skojade bara, thumbs down for att min H-tangent lossnat... Jag tappade en fet skolbok på den igår, HHHHHörnet smällde ironiskt nog i H-tangenten och den flög av. Jag får inte tillbaka den så hag får väl nöja mig med att trycka på den där lilla gummiploppen istället då, irriterande. Funderar på om det går att limma fast tangentjäveln, men vet inte om det är värt att riskera min dators välmående för det, haha.

Nu skall jag vara sådär äckligt positiv och konstatera att det är ju tur att det inte var S- eller A-tengenterna som flög av och jag kan ju fortfarande skriva H, det är ju bra. Och för att minska det sötsliskiga positiveriet så kan jag vara lite negativ också och säga att det är ju en jävla skandal att det var just H-tangenten och inte Q, W, Z eller X som flög av. Liksom Q, hur ofta skriver man det egentligen?

2011-03-18 / 11:13:38 / resterande
Snö, massor av ful och vit snö.

FAAAN, blir ju snart deprimerad, jag som varit överlycklig för att våren är är. Jävla snö som komemr och förstör allt....

2011-03-17 / 00:24:58 / resterande
Tänk om...?

Stora rubriker om Fukushima i pressen, det får mig att tänka på Tjernobylolyckan. 26 april 1986. Man rapporterade högre stråldoser både i Finland och Sverige. Experter tror att varken Finland eller Sverige drabbades så hårt, värst i Sverige drabbades Gävletrakten, men att strälning fanns kvar i svampar ochexempelvis renkött ett tag efteråt. Den skadliga strålningen har orsakat en ökad mängd cancer, däribland bukspottskörtelcancer och magcancer. Ibland undrar jag, tänk om mammas (och morfars, tror han också dog i cancer just innan jag föddes, om jag inte fått något helt om bakfoten) cancer beror på strålningen? Tänk om den beror på Tjernobylolyckan? Tänk om...? Inget man kan sitta och fundera på idag, det som hänt har hänt, men det är klart man får sig en funderare i sådana här tider.

2011-03-15 / 19:08:06 / resterande
Snygg vägg.


2011-03-14 / 22:20:39 / resterande
Älskar låtar med et budskap jag gillar i.

It's, not, how you start, it's how you finish, 
And it's, not, where you're from, it's where you're at, 

Everybody gets knocked down, 
Everybody gets knocked down, 
How quick are you gonna get up? 
How quick are you gonna get up? 
Everybody gets knocked down, 
Everybody gets knocked down, 
How quick are you gonna get up? 
Just how are you gonna get up? 

2011-03-12 / 12:37:49 / helt random
Det ligger någonting i det.

Vet du vad definitionen av galenskap är?
Att man gör samma sak om och om igen och förväntar sig annorlunda resultat.

2011-03-12 / 12:21:17 / helt random
Kärt barn har många namn, brukar man ju säga.

Irene, Nene, Nenski, Kerenskij, Irenski, Diktatorn och nyligen tillkomna Irena. Haha... Duracell-Irene har jag fått höra någon gång också, like that, haha! Så har Annika haft lite olika smeknamn på mig också, exempelvis Rödluvan och Bones, haha.

Nej, nu skall jag sluta skriva massa random skit och börja göra mig klar för att dra till gymmet och pumpa lite.

2011-03-10 / 23:50:13 / helt random
Mycket intelligent diskussion.


2011-03-10 / 23:41:11 / helt random
HEJ!

Just när jag skrev den där rubriken så kom alternativet "Hej alla mina stamceller!" upp, har jag verkligen använt det som rubrik någon gång?? .... Borde jag ens bli förvånad? Haha.

2011-03-07 / 17:08:32 / helt random
I like död reklam.

Tyvärr var det bara shockwave flash som slutade fungera för en kort stund :P


2011-03-07 / 14:15:18 / volleyboll
POLLIPOLL.

Position: Libero

Längd: 1.60 typ.

Räckhöjd anfall: Vet inte i nuläget, senast jag kollade det var för typ 1½ år sedan men då var den 2,55 om jag inte minns helt fel.

Moderklubb: Jomala IK

Landskamper: 0

Spelat antal år: 6 år

Främsta merit: Ööh, haha... Fick spela lite i div 1, hahaha. Eller träningsmatch mot Örebros elitlag xD Fast det var ju en träningsmatch där alla fick spela så.....

Mål med sporten: Blir så bra jag kan bli och framför allt ha kul!


Om spelet:

Vad du brukar äta före träning: Mat... xD

Vad du brukar äta före match: Frukost oftast eftersom vi har ganska tidiga matcher.

Ett sätt för dig att tagga till: Tänka på allt bra jag vill göra på plan, hehe :)

Hur du värmer upp bäst: Något kul tillsammans med de andra i laget.

Sämsta sättet för dig att värma upp: Att bara springa och sedan stretcha suger.

Roligaste du har varit med om: Alla grymma räddningar jag gjort har definitivt varit det roligaste, älskar när det går som man vill. Och när servemottagningarna funkar perfekt. Underbart. Och sedan var ju resorna med gamla laget riktigt roliga också, haha :D Och bilresorna till träningarna i Jomala med Idorna, Karin och Heidi, haha!


Så här mycket bryr jag mig:

Om att peppa mina lagkamrater: Tycker det är otroligt viktigt och försöker att peppa alla. Dock kan jag ibland söluta mig i mig själv när jag fokuserar mycket eller om allt går skit för just mig, haha.

Om att vinna: Skitkul att vinna, men det viktigaste för mig är att laget kämpat och alla gjort sitt bästa, samt att jag kan känna att jag hjälp laget och dragit mitt strå till stacken.

Om sömn före match: Det är väl viktigt, men jag brukar inte tänka så mycket på det.


Någonsin fått ett/en:

gult kort: Nej.

rött kort: Nej.

utbrott: Lite små utbrott när jag gjort något riktigt kasst, men de brukar gå över på två sekunder, haha.

anfall (hjärta, lungor): Nej.


Någonsin blivit:

ledsen över en vinst: Inte ledsen, men bitter eller besviken och det gått dåligt för mig.

ilsken över förlust: Nej, lite bitter kanske men inget som jag bryr mig så mycket om. Det viktigaste är som sagt att laget kämpat och gjort sitt bästa.

arg på en lagkamrat för den gjort någott fel och sagt det till henne: Nej, lite småirriterad ibland kanske, men jag har aldrig sagt det för jag tycker det är respektlöst. Alla kan misslyckas ibland och alla är inte lika bra, istället för att bli arg kan man peppa denne och ge konstruktiv kritik så att denna personen vet hur den skall göra nästa gång. Onödigt at bli arg och irriterad för det drar bara ner personen ännu mer och förstör för hela laget.

glad för att du har förlorat: Om laget gjort en kämparinsats och spelat bättre än förväntat så är jag glad, likaså om jag spelat sjukt bra :P


Sista två frågorna:

Är du en dålig förlorare?: Nej.

Tycker du att du är bäst i ditt lag?: Nej, haha, vilken fråga. Jag kanske är bäst på försvar, men jag tror jag är en av de sämsta på exempelvis block. Alla är olika bra på olika saker, det är därför man har de positioner man har, haha.


2011-03-06 / 20:12:26 / vardagen i bilder
Middag deluxe...

... bestående av hemlagad klyftpotatis med rostade morötter och kebabspett. Sjukt gott!

2011-03-06 / 20:10:01 / lägenheten & inredning
Ugglecanvas.


Som några av er kanske vet så köpte jag en urgullig ugglekökshandduk på Åhlens för ett tag sedan. Tyckte så mycket om den att jag beslöt att ha den som tavla i köket istället för att smutsa ner den. Nu har jag äntligen fixat en canvas av den. Dock använde jag mig av silvertejp för att få fast den, så jag har ingen aning om hur hållbart det är... Vet inte om silvertejåp fäster på bra på tyg som det gör på typ allt annat :P Hoppas det håller, skulle inte ha luts att tvingas köpa en sådan där häftapparatgrejja... Eller har någon några andra tips på hur man kan få fast den? (Ritstift går ej i och med att canvasen är för tunn.)

2011-03-06 / 16:54:51 / helt random
Mr Fat Frog, come to mama!


Ååh, så stor, gosig, mjuk och fin satt denna fina groda där på Åhlens, den enda i sitt slag. Tyvärr är den också dyr. Fan också. Dålig bild förresten, man ser inte ens ögonen, haha...

2011-03-06 / 16:40:57 / lägenheten & inredning
Uppdaterd checklist!

Saker jag behöver till lägenheten ännu:
- Mopp och hink
- Vägghyllor
- Matbord
- Tavlor (ramar + egna framkallade bilder) Delvis, har köpt tre ramar i alla fall :)
- Ännu fler förvaringlådor till småsaker
- Tom canvasduk
- Taklampa till stora rummet
- Sofföverkast
- Skrivare
- Mattor
- Skohylla
- Hatthylla
- Dörrmatta
- Tavellister Har köpt två stycken hittills, vet dock inte riktigt hur många jag behöver än :P
- Skruvar, pluggar och en borrmaskin
- Gardiner och gardinstänger

Det går saaaaaakta men säkert framåt.

2011-03-06 / 16:35:38 / lägenheten & inredning
Pimp my lampa!

Jag har ju ingen taklampa i stora rummet i lägenheten än, och I can tell you att det blir ganska mörkt där på kvällarna, speciellt när ena väggen är mörklila (skall dock målas...) och verkar vara någon slags ljusåtsugande vägg. Jag har alltså diverse smålampor överallt i rummet för att jag i alla fall skall kunna se något om kvällarna.

Lampan ni ser på bilden köpte jag billigt på clasohlson för typ en månad sedan bara för att få en till ljuskälla. Den är sjukt ful och skärmen är gjort av plast. Idag var jag till clasohlson igen och köpte en fin lamskärm som ersättning till den fula. Sagt och gjort. Dock passade den inte riktigt så jag fick ta tejp till hjälp, och nu sitter dne där på lampan :) Dock är den ranglig och sned, men ääh, det får jag fixa någon annan gång. Eller så köper jag en lampfot på myrorna och lägger den nya lampskärmen på dne och köper en ny lampskärm på myrorna till denna lampa. Time will tell.

Dock kommer det igenom mindre ljus nu med dne nya lamskärmen, det var ju inte riktigt det jag planerade, men...

före - efter

2011-03-04 / 17:34:57 / fotografering
Jordgubbar!

Var och handlade idag, och avd ser jag om inte en ask jorgubbar för endast 13 kronor? Klart man köper. Och de smakar helt okej faktiskt ;)

Burken är den jag snackade om i förra inlägget :)


2011-03-04 / 16:24:50 / lägenheten & inredning
Fyndat!

Idag gick jag och Frida till Myrorna, älskar det stället alltså! Har äntligen fått pengar så nu har jag råd att köpa lite grejer, hehe.

För ett tag sedan såg en röd skohylla i ett album på StyleRoom som jag ville ha i svart, och vad tror ni inte att jag finner på Myrorna idag? Jo, exakt det skostället i svart! Hur awesome är inte det? :P 50 spänn kostade den, klart värt. När jag och nikita målat väggarna i lägenheten så skall skostället skruvas upp på väggen också :)

Köpte även en "köksstång", alltså en sådan man skruvar upp på väggen och så kan man hänga grejer på den. Kommer antagligen att skruva upp den ovanför mitt framtida köksbord (haha, nej, jag har inget ännu...) och sedan typ hänga lite fina grejer på den :)

Köpte också en lite plåtlåda som är jättefin! :)

Åh, alltså jag vill verkligen få väggarna målade nu så att jag kan börja lägga upp hyllor och tavlor så att det inte ser så kalt och ofärdigt ut överallt.

2011-03-04 / 12:09:14 / vardagen
B-uppsats.

Snart är det dags för B-uppsatsskrivande tillsammans med Frida. B-uppsats är väl inte sådär jättekul, kan jag erkänna... :P

2011-03-03 / 16:13:40 / helt random
Jag hittade denna bild i min mina bilder-mapp... Wtf?


2011-03-01 / 14:58:38 / fotografering
Mumsi.


2011-03-01 / 00:34:29 / vardagen
Mars.

Nu är det Mars. Månaden vars namn är jobbigt att uttala... Haha. Skola imorgon kl 8.15 sharp. Blir en promenad dit, 45 minuter... Kan ju inte säga att jag är överförtjust direkt, men... You do what you got to do.