2010-11-30 / 18:16:56 / helt random
Jag har en strumpa med ett hål i.

Men nu skall jag göra mig klar till volleyn och sedan pedala iväg till volleyn i mörkret och kylan. Hehe... Pedala... Hehe...

Så här förbereder jag mig inför kylan:
- Knästrumpor och volleyshorts
- Vinterträningstights och yllesockor
- Vindfodrade mjukisbyxor
- T-shirt
- Träningströja
- Fleecejacka
- Jacka
- Fettomössa och fettovantar
- Luvan ovanpå fettomössan så att det inte drar

Allt för att inte frysa. Men det gör jag ändå. Life's hard, you know.

2010-11-30 / 00:38:41 / helt random
God natt från blonda cousin it och funderaren.


2010-11-29 / 21:53:36 / fotografering
Snow.


Tre bilder från fotopromenaden idag.

2010-11-29 / 13:52:14 / vardagen
Stackars små söta ankor!

Var ute på en fotopromenad idag i solen, och fy fan vad kallt det är trots solen! Hade dubbla vantar på mig och ändå frös jag om händerna så att det bara stack i dem... Ni får se bilder senare. På snön och diverse annat alltså, inte mina iskalla fingrar...

I Wadköping fick jag syn på dessa stackars ankor, de såg verkligen ut att frysa! tyckte så synd om dem att jag ville ta med alla hem till värmen! I statsparken hade till och med några ankor typ grävt ner sig halvt i snön (det blir varmare då).

Aaw, poor duckies :(

2010-11-29 / 11:25:54 / resterande
Live and let live.

Tyra Sjöstedt har en "smyckeskollektion" som heter Style by Tyra, riktigt coola smycken vissa av dem faktiskt. Nu har hon fotat ett smycke med kors på en rumpa (se här), och jäklar vilken kalabalik det blev... "Korset är en kristen symbol och du vanhedrar kristendomen genom att fota det på en rumpa, blablablablaaa.." En tjej skriver att hon tänker anmäla Tyra om hon inte tar bort korsen från Style by Tyra. Tror inte polisen kommer att ta henne så seriöst... "Jag vill anmäla Tyra Sjöstedt för att hon har kors i sin smyckeskollektion! Det vanhedrar kristendomen!"

Men denna kommentar av "Maria" är lätt den värsta:
"DITT JÄVLA SVIN!!!!! JAG HAR ALLTID TYCKT OM DIG, MEN NU KAN DU FAN DRA ÅT HELVETTE MÄNNISKA!!! VA FAN HAR DU KORS PÅ ETT PAR TROSOR SOM FALLER NER PÅ RUMPAN FÖR?? HAR DU INGEN JÄVLA SKAM I KROPPN!!! jAG TYCKER FAN ATT DU INTE HAR NÅGON RESPEKT ALLS FÖR OSS TROENDE KRISTNA SOM LÄSER DIN JÄVLA FUCKING ÄCKLIGA BLOGG!!! ANVÄND INTE KORST TILL VAD SOM HELST IDJOT!! OM JAG FÅR TAG PÅ DIG, JAA DÅ KOMMER DU INTE LEVA!!! HORJÄVEL!!!"

Okej, hon skriver alltså att Tyra inte har någon respekt för troende kristna, men jag kan lätt säga att denna Maria tydligen har ännu mindre respekt för Tyra... Allt det där mot en medmänniskor, bara för ett korshalsbands skull... Någonting gick tydligen väldigt fel i hennes inlärning om vad kristendomen går ut på... Vända andra kinden till och älska din medmänniska, eller hur var det...?

Ibland blir jag så fruktansvärt trött på folk som tar sig själva på så jävla stort allvar, som denna "Maria" gör... Hela hennes värld verkar ha rasat samma bara för att hon såg detta, hela hennes troende liv är förstört. Så fruktansvärt löjligt. Ta livet med en klackspark, allt blir så mycket lättare då. Trust me.

Vi lever på 2000-talet, vi vet hur människan utvecklades från apan, vi har vetenskapligt bevis för saker och ting, så jag har ärligt talat lite svårt att förstå varför många envisas med att tro på religioner som uppenbarligen inte stämmer, och som dessutom i nuläget för en massa skit till världen, låt mig bara ta exempel som hedersmord och katolska kyrkans bannlysningar mot preventivmedel... Jag säger inte att religion enbart är dåligt, för det har fört massa gott med sig också, till exempel lagboken är i grund och botten uppbyggd på kristendomen. Men i nuläget har vi ingen praktiskt nytta av religionen längre. Allt kyrkan gör kan man göra utan den troende delen också. Men eftersom religion uppenbarligen inte kommer att släppa taget på ett tag, så är jag av den åsikten att alla får tro som de vill, bara ingen börjar klanka ner på mig som icke-troende eller börjar ta ut det över andra. Då låter jag er vara också.

2010-11-29 / 00:15:50 / helt random
haha, bästa på funbeat! ;)

"Livet i sej består av massor med träning. Mestadels löpning och styrketräning :-) Svårt dock att kombinera att både bli Hulk och Kenyan så jag är halvdålig på båda :-)"

2010-11-28 / 15:43:51 / vardagen
Aj.

Mina ben, eller stockar kanske jag skall kalla dem för tillfället, har ont just nu. Massiv träningvärk i framsida lår och lite i rumpan också (fan vad fel det låter, hah...) Det blir nog ingen spinning ikväll, satsar på en långpromenad och lite stretch för att mjuka upp musklerna lite istället. Det gör inte så mycket, för det var ändå inte Emanuel som skall ha kvällens pass, som det brukar vara... :P

kan ju passa på att säga att hemtentafråga nummer 4 är CHECK, CHECK, CHECK!! Har bara en fråga kvar nu som jag tar imorgon, och sedan är jag så när som på klar! :D Lite smågrejer måste säkert fixas, men det gör jag på tisdag eller onsdag.

Nu blir det mat.

2010-11-28 / 01:37:38 / resterande
.

You'll always be my hero, even though you've lost your mind.

2010-11-28 / 01:24:00 / vardagen i bilder
En bra lördag.

Idag unnade jag mig själv en riktigt lång sovmorgon! Var så skönt :) Hamnade efter i planeringen, men det gick bra ändå! Hade tänkt mig att fara till gymmet kl 12 och sedan äta och efter det plugga i 3-4 timmar, men i och med att jag steg upp 12 så gick det ju inte så bra :P Så jag chillade och käkade frukost i lugn och ro istället.

Istället för gymmet körde jag benpasset hemma, det gick rätt så bra ändå i och med att det är funktionell styrketräning. Fick ändra om lite i passet, men det gör inte så mycket. Blev massor av hopp, och damn, det tog på benen! Känner redan av en begynnande träningsvärk i framsida lår och rumpa :P Konditionen fick sig en omgång också.

Efter det blev det lunch bestående av tomatsoppa och baguette. Fy fan vad gott det är! Är typ beroende, haha!

Efter det blev det hemtentaskrivande. Har som plan att skriva en fråga per dag, då blir jag klar två dagar före inlämningsdag så jag hinner kolla igenom tentan i lugn och ro innan jag lämnar in den. Känns bra att inte vara ute i sista sekund för en gångs skull :P Frågan som stod på schemat idag gick snabbt att göra, och tur var väl det, för då hann jag göra klart den och komma ikapp tiden lite :P

Efter pluggandet bakade jag cupcakes, och sedan kom Frida och Linnéa hit på en liten "födelsedagsfilmkväll" :) Nikita, andra Linnea och Jennifer kunde tyvärr inte komma :/ Men vi hade det trevligt i alla fall :)

Sååå god lunch!!

Sötaste presenten fick jag, haha ;D

Cupcakes! :)

Linnéa hade roligt åt Emmilis snygga tekanna ;) Sisters hette filmen vi såg, om ni vill se en bra film, välj en annan. Vi fattade inte ett skit av den, haha...

2010-11-26 / 23:22:39 / vardagen
Sleeping is my drug.

Mentalt är det morgon för mig. Lördag morgon. Mentalt ligger jag där i sängen denna lördagmorgon och halvsover. Ååååh, jag längtar! Finns det något bättre än att vakna upp en morgon när sängen är så skön att ligga i, och inse att man får sova vidare? I don't think so!

Och det är så underbart att vara trött efter en dag då man gjort massa vettiga saker och sedan bara dimpa ner i sängen och göra det bekvämt för sig, sluta ögonen och låta tankarna flöda fritt.

Jag skall gifta mig med sömnen! Och väckarklockan skall få sig en omgång med hammaren ^^

En liten del av min säng :P


2010-11-26 / 22:25:31 / fotografering
Paint the sky.


2010-11-26 / 19:56:41 / vardagen
En dag som många andra.

» Har varit på seminarium idag. Vi snackade om våra PM om vuxna och hälsa i arbetslivet, var ganska trevligt, haha. Kerstin, vår examinator och delkursansvarig, kkäkcte ur sig "Jag är alltid nöjd!" när en av oss frågade om hon var nöjd när seminariet led mot sitt slut. Jag hoppas hon kommer ihåg det uttalandet när hon rättar våra hemtentor, haha ;)

» Har varit på spinning och gymmat. Spinningen gick bra! Kände mig inte pepp innan, hörde typ inget vad instruktören sade och det var ganska kass musik, men det var i alla fall kass musik med ös... :P Gymmandet gick också rätt så bra faktiskt, känner mig mör :)

» Har skrivit på hemtentan i tre timmar. Är nästan klar med uppgift två. Är dock lite orolig, för jag får inte plats med två av de grejer som skulle vara med på bara en sida... Det går liksom inte! Nåja, får väl se hur jag gör.

» Nej, nu skall jag fortsätta med hemtentan, sedan skall fara och handla lite mat :) 



2010-11-25 / 22:34:03 / fotografering
Fotade lite i mitt rum.


2010-11-25 / 20:35:32 / vardagen i bilder
Happy b-day.

Fick kort med posten imorse. Ett av pappa (och resten av familjen) och ett som Louise skrivit, haha. Ser ganska gulligt ut med de gigantiska bokstäverna :P

Gillar att pappa skriver "liten summa" om 200 euro, haha! Fick 50 av Monica och 50 av fammo också. Borde köpa något jag verkligen vill ha för pengarna, inte bara lägga dem på mat och sådant. Vi får väl se vad det blir, jag vet inte riktigt vad jag vill ha :O Eller jo, jag vill ha en Canon EOS 60D eller Canon EOS 7D, men de kostar lite mer, haha... Kanske jag borde köpa ett objektiv med kortare brännvidd än 28 (som är det lägsta jag har nu) till t.ex. vardagsfoton...? Fast det känns kanske lite onödigt med tanke på att jag ändå inte fotar sååå mycket längre, och det kostar rätt mycket det också... Ett nytt kamerahus skulle jag dock verkligen behöva med tanke på att avtryckarknappen på min 40D håller på att ge upp helt...

Emmili bakade tigerkaka idag också, mums, mums! :D Har ätit massor, haha...


2010-11-25 / 12:31:34 / vardagen
tjugofemte november - dagen då legender föds...

... eller nåt.


Min födelsedag började bra med en sovmorgon ;) Very nice, haha!

Snart skall jag dra iväg till skolan på en föreläsning om opponering, sedan blir det lite (ockej, mycket) middag och volleyboll! Kanske lite tentaplugg också, vi får se.

Dagen till ära så syns solen liiite genom molnen också, det var ett bra tag sedan sist.

Ha en fin dag, allihop!

2010-11-24 / 14:52:44 / resterande
Varför kan vissa inte skillnaden mellan de och dem?

De eller dem?

Jag förstår inte. Har läääänge tänkt "nääh, det är nog bara ett fåtal personer som inte kan, det är bara det att de är de personer som råkar synas mest!" men ju fler bloggar jag läser, ju fler bloggkommentarer jag läser och ju fler texter överlag på internet jag läser, desto mer börjar jag inse att många (främst unga som hänger i "bloggvärlden") i detta land inte ens kan sitt modersmål ordentligt. (Nu snackar jag om skriftspråk, när man pratar säger man ju dom istället för både de och dem.)

Snälla, snälla, snälla, snälla, snälla snälla ni, lär er skillnaden på de och dem eller skriv helt enkelt dom istället! Det är så fult att försöka skriva korrekt svenska och sedan blanda ihop ord så där. Enligt mig i alla fall.

Jag säger inte att jag är perfekt på att stava och kan all grammatik, men jag kan i alla fall grundläggande saker som skillnaden mellan de och dem. Jag har lite svårt att förstå att vissa med svenska som modersmål inte kan detta... För mig kommer rätt ord liksom automatiskt utan att jag behöver tänka på det, det är ju mitt modersmål som jag hört och pratat i hela mitt liv, tycker det är ganska naturligt att jag kan grunderna då...

Undrar om det finns forskning om detta? Skulle vara otroligt intressant att se vad som är orsaken. Jag tror inte det är att man säger dom istället, för det har jag också gjort i hela mitt liv, men trots detta kan jag skillnaden mellan de och dem.

Jag försöker inte på något vis klanka ner på er som inte kan detta, jag tycker bara det är så otroligt konstigt.

2010-11-24 / 14:23:31 / träning
Trappträning.


Blev pepp på trappträning när jag såg detta klipp :P Fyfan vad jobbigt det ser ut att vara, haha... Skulle kunna köra trappträning i trappuppgången, huset är ju 5 våningar så det skulle nog ta på en del, haha... Jag blir typ trött bara av att springa upp till vår lägenhet (två trappor) xD Fast det skulle vara rätt så pinsamt att möta folk i trappuppgången, visserligen ser jag inte folk speciellt ofta här men ändå... :P Om jag skulle ha någon med mig skulle det vara okej, men ja...

2010-11-23 / 21:41:53 / resterande
Till Johanna.

Jag är hemma, haha :P

2010-11-23 / 14:41:18 / vardagen
Mellanmål is snajs.


Vaniljyoghurt med jordgubbar och hallon. Massa bär där under, de syns inte så bra bara, haha...

"Njut av den goda yoghurten med len, fyllig smak av vanilj" Valio ljuger inte på sin yoghurtförpackning! Den är sjuukt god! Exakt sådär krämig och fyllig som jag vill ha den :P

Nej, nu skall jag smaska i mig mitt mellanmål och se på Family Guy :) :) :) Haha...

2010-11-23 / 14:32:41 / vardagen
Schemalagt liv vecka 47, haha...


Så här ser mitt liv ut denna vecka, haha... Eller ja, inte exakt, jag sitter knappast och käkar frukost i en timme liksom, men jag orkar liksom inte skriva "frukost, klä på mig, tvätta tänderna ....." i en ruta, så den får bli frukost, haha :P Och inget är exakt på minuten, jag pluggar knappast exakt 4 h, om jag är klar tidigare slutar jag tidigare, om jag är mitt i något när 4 h har gått så fortsätter jag tills jag är klar med just den grejen.

De vita rutorna är chill till 100%, och de beiga är föra ett träningpass och de betyder att jag måste göra mig klar för träningen och ta mig dit innan passet börjar under timmen innan.

Så här borde väl varje vecka se ut... Borde egentligen plugga ännu mer varje vecka, men vem fan orkar det? En och en halv vecka som jag kommer ha nu är mer än tillräckligt!

2010-11-22 / 23:45:48 / fotografering
... But what can I do?


2010-11-22 / 20:51:09 / vardagen
Plugg, träning, mat, plugg, träning, mat.

Ja, det är ungefär det denna och nästa vecka kommer att bestå av, haha... Håller för tillfället på med att skriva ett PM som skall vara inlämnat på torsdag kl 12. Det går framåt, men är mycket segare än de tidigare PM jag skrivit, de har gått att skriva klart på typ någon timme bara. Idag har jag suttit 3½ timme med det och jag är knappt halvvägs. Tråkigt ämne (vuxna och hälsa i arbetslivet) och vi måste använda oss av två vetenskapliga artiklar i PM:et, vilket är grymt svårt! Riktigt jobbigt att hitta något som passar in... Imorgon eller på onsdag blir förhoppningsvis PM:et klart, så på onsdag eller torsdag har jag planer på att börja med hemtentan som skall vara klar och inlämnad nästa torsdag kl 14.

Nä, nog om plugg nu! Idag var jag till gymmet också. Jag gick på ett 55 minuters pass core bosu, gillar det passet trots att det är lågintensivt. Det är mycket balans och stabilitet, inte så mycket råstyrka, men det är bra tror jag. och kul att stå och balansera på bosun :P Riktigt bra instruktör också, väldigt lugn och behaglig röst har hon. Efter det hoppade jag på crosstrainern och körde i 18 minuter. 

Lika "snygg" som vanligt..

2010-11-21 / 22:56:00 / fotografering
Would you mind if I hurt you?


2010-11-21 / 22:53:07 / resterande
Imorgon får vi hemtentan...

... och det enda jag har läst av litteraturen är en publikation på nätet och lite i en bok. Av 9 publikationer och två böcker (eller egentligen flera, men jag satsar på dessa två...) Tur att vi har en och en halv vecka på oss, haha... Imorgon måste jag börja skriva på PM:et också, det skall vara inlämnat kl 12 på torsdag... Inte speciellt intressant ämne dock, dessutom måste vi använda oss av två vetenskapliga artiklar i PM:et också, daaamn alltså, man förstår ju knappt ens vad det står i de där artiklarna! Jag gillar inte att göra skolarbete. Men vem gör det?

2010-11-21 / 20:36:07 / fotografering
You're a devil meaning well.


2010-11-21 / 19:50:25 / vardagen
Lördag och söndag, söndag och lördag!

» Lördag.
Igår kväll hade jag en riktigt trevlig kväll tillsammans med Frida och Emmili. Vi hyrde film, såg på den och käkade godis. Tyvärr hakade filmen upp sig i mitten och började hacka och till slut fastnade bilden helt... Lite bittert. Så då såg vi på pensionärsjävlar på kanal5play istället, haha :P

Efter det sncakade jag och Frida en hel del och till slut gick vi och lade oss. Hon sov över för att det var smidigare för henne då hon bor i Hallsberg och ville och simma på morgonen. Så när hon sov över slapp hon ta tåget fram och tillbaka.


Frida var ingen linslus, men det var hennes godispåse :P

» Söndag.
Tidig väckning... Eller ja, ganska tidig i alla fall, det var dags för bortamatch! Vi förlorade 3 - 0, och jag spelade inte så jättebra. Måste bli bättre på försvar. Och mottagning också, men just nu vill jag främst bli bättre på försvar. Dock spelade vi stundtals riktigt bra och ledde några gånger också :P Det blev hursomhelst en trevlig resa! ;)

Förde tillbaka filmen som inte funkade, och jag fick ett kvitto på att jag får hyra den igen gratis vid ett senare tillfälle, så att vi kan se klart den. Mycket bra service :)

Inget plugg har det blivit denna helg. Aj aj... Nåja, det fixar sig nog. Hoppas jag :P

2010-11-20 / 16:15:31 / fotografering
It's been 52 weeks of reflection.


Tog faktiskt ut kameran med på en promenad idag. Den stackarn har antagligen känt sig oälskad när jag knappt rört den. Tror dock inte den kände sig så mycket mer älskad nu när jag tog med den ut i kylan och snöandet, haha... Poor thing blev helt blöt, tur att huset är vädertätat.

2010-11-20 / 13:43:27 / resterande
Jag saknar att ha en fotoblogg.

Men det är ganska svårt att ha en fotoblogg när man knappt fotar längre. Men ja, jag saknar det. Jag saknar all respons jag fick, och jag saknar den där känslan när jag ser att jag tagit en riktigt bra bild. Typ alla mina favoritbilder är från 2009, det var guldåret det. Fast jag saknar inte prestationsångesten. Känslan av att jag måste prestera, att jag måste göra något bra.

Denna design tycker jag om. Enkel och snygg, enligt mig i alla fall.

2010-11-20 / 00:55:10 / helt random
Hahahaha...

En av mammas kusiner heter

Kaija- Maija


Hahahahahhaaaa... Hahahaha! Fint namn. Adorable.

Det såg jag i min släkts släktträd på internet, är ganska kul att sitta och kolla lite där. Upptäckte nyss att vi har personer ända ner till 1600-talet från mammas sida registrerade där. Ganska coolt :) Eller ja, kanske det är jättevanligt att ha koll på sina släktingar ända från 1600-talet om man bara släktforskat lite? Jag är inte så insatt... :P

2010-11-19 / 22:48:02 / resterande
Ny blogg.

Haha, don't kill me! Jag veeeet att jag har haft typ tusen bloggar genom tiderna... Men jag tycker det är kul att börja om från början ibland :P men nu lovar jag att jag skall försöka hålla mig till denna blogg.

Så med dessa ord hälsar jag er välkomna. Eller något.

2010-11-19 / 22:42:15 / resterande
Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin! (fast mest lägger jag hit denna länk bara för att jag måste göra det för att få kontroll över min blogg på tidigare nämnda hemsida...)

2010-11-19 / 21:36:27 / fotografering
Min kamerautrustning

KAMERAHUS
Canon EOS 40D

OBJEKTIV
Canon EF 50/1,4 USM
Canon EF 100/2,8 USM Macro
Tamron AF SP 28-75/2,8D DI IF XR

BLIXT
Speedlite 430EX II

ÖVRIGT
Kameraryggsäck
kameraväska
Två reflexskärmar
Två stativ
UV-filter till alla objektiv
Polarisationsfilter
Självutlösare

2010-11-19 / 18:25:31 / resterande
Om mig.

Namn: Irene Andersson
Kallas: Nene
Född: 25 november 1990
Bor: Örebro
Gör: Studerar till hälsoutvecklare vid Örebro universitet
Intressen: Volleyboll, träning, fotografering...

Irene heter jag då alltså, som ni kanske listat ut redan. Om inte, så vet ni det nu. Jag är född i en liten håla vid namn Kimito (eller ja, egentligen är jag född i Åbo på Åbo universitetscentralsjukhus, men min hemkommun var Kimito så vi säger att jag är född där) i Finland. Googlemappa Kimitoön så hittar ni det ;) När jag skulle börja högstadiet flyttade jag och min familj till Åland, och där gick jag ut både högstadiet och gymnasiet. Efter gymnasiet jobbade jag ett år, och sedan var det dags för flytt igen. Eftersom Åland har väldigt begräsade eftergymnasialstudiealternativ så flyttar de flesta ifrån ön för att studera vidare. Mitt val föll på Örebro, och här sitter jag nu!

På fritiden spelar jag volleyboll med KFUM Örebro volleybolls B-lag i division två, underbara tjejer och en underbar sport! ;) Utöver volleybollen tränar jag annat på egen hand också, brukar mest bli styrketräning, spinning, crosstraining och promenader, men även lite annat smått och gott då och då :P

Utöver träningen så gillar jag också att fota. Har alltid varit en kreativ person, när jag var liten älskade jag att teckna, men det övergick så småningom till fotograferandet och weblayout. Fota började jag intressera mig för mer seriöst under 2008 och weblayout ungefär i samma veva. Även om dessa intressen har svalnat en hel del nu så tycker jag fortfarande att det är kul att fotografera och designa när jag väl gör det, och tiden flyger lätt iväg.

Jag älskar också att ta det lugnt. Chilla chinchilla, som jag brukar säga, hehe... Något av det bästa som finns är att sätta sig framför ett bra tv-program eller en bra film med lite gott att äta och bara koppla av. Helst efter ett hårt träningspass dessutom, då känns det ännu bättre ;)

Blogga har jag gjort mer eller mindre seriöst sedan 2008. Har haft typ tusen miljoners miljarder bloggar sedan dess, haha... Jag tycker om att börja om från början med något nytt, förstår ni... Inte till allas belåtenhet, dock, haha :P