2011-05-30 / 22:53:16 / resterande
Kurser jag vill läsa.

Tänkte rada upp några kurser jag skulle ha liust att läsa någon gång, inte för att jag vet vad jag skall göra med de flesta, men de är intressanta i alla fall, även om jag kanske inte vill jobba med just det. Saken är ju den att jag inte ens vet vad jag vill jobba med.... Nåja, det löser sig väl, haha.

Kriminologi A
Idrott A (är dock främst intresserad av träningslära, men det är såvitt jag vet i B-kursen)
Folkmordens historia
Kulturgeografi A kanske skulle kunna vara intressant också
Kvinnofridskunskap likaså
Sedan finns det annat också, men de finns inte här :P

Fan, det är svårt det här med yrke alltså. man kan ju studera vad man vill, men vad kan man jobba med, vad skall man göra? Man måste ju kunna livnära sig på något...

Vart jag ville komma? Ingen aning, kände bara för att skriva allt detta :P

2011-05-28 / 22:25:40 / lägenheten & inredning
Lägenheten.

Tänkte bjussa på några bilder på hur lägenheten ser ut i dagsläget, fler hittar ni här i mitt Styleroomalbum. Den är väl inte precis så som jag vill ha den, men som student har man inte riktigt råd att fixa allt precis som man vill ha det. Nåja, jag trivs i alla fall ;)

HALL.

KÖK.

VARDAGSRUM.

2011-05-27 / 21:16:38 / helt random
Gillar hur detta inlägg går ifrån seriöst till oseriöst...


Man upphör aldrig att förvånas. En man har blivit skjuten typ 1 km från mig, på Holmens industriområde. men det skall tydligen ha haft något att göra med en vapenuppgörelse eller något sådant, så det är liksom ingen random snubbe som gick på gatan och råkade bli skjuten, men ändå... Har gått igenom industriområdet ett antal gånger då jag varit ut på promenad (en gång- och cykelväg som jag brukar gå på går rakt igenom), och jag har aldrig riktigt gillat stället. Kanske mest för att det trots allt är ett industriområde, grått och tråkigt för det mesta.

Plus att Bandidos har sina lokaler där! Shit alltså, skall aldrig gå dit igen! Haha. När jag och Nikita var och hyrde borr hos Byggmaskiner i Örebro (som ligger där) så hade hon tydligen sagt att "här har vi tydligen värsta svenska motorcykelmaffian" men jag kommer inte alls ihågatt hon sagt det, haha. Kanske jag inte reagerade för att hon inte sade just Bandidos. Så idag när jag läste i tidningarna om att bandidos lokaler låg i närheten blev jag helt chockad och skrev till henne att "Bandidos lokaler är där vi hyrde borrmaskin, OMG OMG OMG, jag skall aldrig gå dit igen, blablabla". Då sa hon att hon sagt det för en vecka sedan, eh, jaha, oj, hehe.

Och bara för att ni inte skall få ett bildlöst inlägg så får ni en otroligt snygg bild på mig och Nikita på Hardcore-Holmen. Tadaa. Och ja, i Örebro går man med vinterkläder i maj och man står också utanför Bandidos lokaler och gapar samt käkar Donkenmat. Fullständigt normalt.


2011-05-26 / 23:35:30 / vardagen i bilder
Dagens lunch.


Dagens lunch. Ser kanske gott ut, men det var det inte, för jag hade slängt på för mycket olivolja -.- Olivolja smakar ju riktigt äckligt om man har för mycket, gjorde samma misstag när jag skulle rosta grönsaker i ugnen. Bah. Nåja, fruktsalladen jag åt till mellanmål var i alla fall god.

2011-05-26 / 22:48:37 / resterande
Checka sidecuten.


Hehe, cool_tjej_90 som fixat det heeeelt själv. Är nöjd faktiskt, så länge jag slipper se mig själv i profil. Jag ser ut som något missfoster i profil, fast det gjorde jag innan också i och för sig. Har typ en bild på mig i profil som jag vågar visa, och det är denna. Det är dock lite bittert att mitt "snygga" ögonbryn hamnar under luggen, det är helt enkelt lite mer jämnt format av sig själv (som ni kanske till och med kan skymta på bilden). Testade en gång att byta sida på luggen, men nej, den protesterade hejvilt, så den fick åka tillbaka. Dessutom passar jag bättre med luggen år det håll jag har dne nu.

Och varför jag använt den kassa inbyggda blixten är för att batterierna är slut i min externa. Jag sörjer lite.

2011-05-25 / 21:48:46 / fotografering
Hey.


2011-05-25 / 21:42:06 / vardagen i bilder
ettettettettettettettett.

Som den med bra minne kanske kommer ihåg skrev jag för ett tag sedan att jag och Nikita skulle börja detoxa idag, and so we did, eller åtminstone jag, haha! Hår gått riktigt bra, dock är det lite irriterande med mellanmål, blir liksom frukt, frukt och lite till frukt. Och frukt. Man kan ju äta nötter och sådant också, men nötter är inte riktigt min favorit om man säger så. Som sagt, det har ändå gått bra, trodde jag skulle sakna kött och fett (fick lite abstinens just, men det gick över ganska snabbt) mycket mer än vad jag gör. Kanske kommer imorgon, haha!

Frukost (eller "brunch", hade sovmorgon): Smoothie gjord på naturell yoghurt, banan, honungsmelon, hallon, linfrön och hirsflingor.

Mellanmål: Frukt..

Middag: Zucchini"pasta" med tomatsås + grönsaker. Riktigt god tomatsås faktiskt, mums! Lagade den på olivolja, vitlök, rödlök, tomater, soltorkade tomater och basilika. Zucchini"pasta" är riktigt bra också, dock kokade jag den lite för länge. Och nej, det är inte en minimal portion, det är jag som har gigantiska tallrikar, haha.

Mellanmål: Fruktsallad med naturell yoghurt.

Kvällsmat: Gissa... Fruuukt såklart. Och några körsbärstomater för att de är så goda!

2011-05-24 / 23:23:18 / fotografering
If I act accordingly will it save my humanity?2011-05-24 / 21:55:31 / resterande
Trotsa komplexen.


Luggen ser weird ut. Och det är ojämt. Men vafan, det är en början, haha!

2011-05-24 / 21:19:36 / resterande
Still funderaing.


Funderar fortfarande. Jag vill ha sidecut, men vågar inte, haha. Gillar verkligen inte mitt öra, hahah. Fan alltså. Plus att luggen är rätt så bråkig, den hålls inte på ena sidan sådär jättelätt. Och så är jag lite scared att det skall bli sjukt fult, haha. Åh, mes.

2011-05-24 / 19:25:38 / helt random
Run, For(r)est, Run!

"I can't, I'm a damn forest you idiot!"

Höhö. Humorn på topp.

2011-05-21 / 16:34:17 / vardagen i bilder
Långpromenad.

Idag har jag varit på dåligt humör, vädret har dock varit riktigt fint så jag drog ut på en långpromenad längs ån på nästan en mil för att muntra upp mig lite, så nu är jag inte fullt lika på dåligt humör.

Fotade lite med mobilen, älskar verkligen att gå på "promenadstråken" längs ån, det är så fint med alla träd, färglar och det glittrande vattnet. Fan vad mobilkameror suger, ingen bild visar hur fint det verkligen var. Tacka vet jag systemkameror, haha...

Jag vill också paddla kajak / kanot / whatever :D

Skulle inte säga nej till det huset!


2011-05-21 / 00:42:37 / resterande
Sidecut.

Har lääääääääääääääänge funderat på att fixa sidecut, men det är främst två saker som fått mig att låta bli:
1. Jag har utåtstående öron som jag inte vill att ska synas som stoppskyltar
2. Jag har inte haft pengar

<- I like / I don't like! (tänk också på att jag har glasögon vanligtvis, bågarna trycker ut örat ännu lite mer, känns det som iaf) ->

2011-05-21 / 00:31:10 / helt random
Skills.

Detta kan inte du göra, mohahaha. Inte för att det är så jävla coolt, men ändå...


2011-05-21 / 00:00:46 / resterande
Detox.

Jag har tidigare funderat på att genomgå en detoxkur på skoj, men träningen har alltid stoppat det. Man skall inte träna hårt om man detoxar och träna hårt är något jag gjort regelbundet i typ två år... Men nu har lusten försvunnit helt, på 2½ vecka har jag endast gått promenader och cyklat, så varför inte köra en detoxkur nu? Efter den kanske jag har lite mer lust att träna hårt igen :)

Jag fick Nikita med mig också, så på onsdag smäller det! :P Nu kan vi inte dra oss ur eller fuska. Eller jo, vi får fuska en gång. Vi skall grilla och vill ha smör på majskolvarna!! Haha xD Men utöver det blir det inget fusk. Nix pix!

Selleri? Eeh, euw? Resten är gott i alla fall :D

2011-05-20 / 20:54:52 / fotografering
Shake your head.


2011-05-20 / 20:29:25 / lägenheten & inredning
Uppskruvat.

tavellisten borrade vi upp för några dagar sedan, det krävdes mycket blod, svett och tärar med tanke på att vi använde en träborr, haha. Snett blev det också... Idag borrade jag upp hänggrejen och rättade till tavellisten en aning, så det är inte fullt lika snett nu längre, men helt rakt är det inte heller. Är ju fan omöjligt att få skiten helt rak, haha...

Hatthyllan borrade jag också upp idag med Nikitas assistans. Den blev faktiskt rak, tror jag i alla fall, haha! Skohyllan fixades också upp idag med en hel del möda... Ena skruven blev helt sned, haha, men vi fick in den rätt så långt i alla fall, hoppas den håller bara. Äh, skor väger väl inte så mycket... Spegeln fixade vi upp också, det var det minst jobbiga projektet, lätt!

Tavlorna fixade jag upp också, dock inte med borr utan med x-krok. Fåpr väl se hur länge det håller, haha...

Skulle fixa upp en lampa i vardagsrummet också men det gick käpprätt åt helvete... Den lampan kommer att förbli orörd resten av sitt lampliv!

Tack Nikita för all hjälp och att du stod ut med mina "utbrott" x)

2011-05-20 / 20:19:19 / lägenheten & inredning
Kissemjaumjaumjau.


Blev trött på den fula baksidan av garderoben, så jag silvertejpade fast några grymma panelgardiner jag köpt på Myrorna för ett tag sedan. Bättre? Definitivt.

2011-05-20 / 20:06:08 / vardagen i bilder
Tuffa brudar borrar.

Var med Nikita (vågade inte gå själv, haha!!) idag till Byggmaskiner i Örebro och hyrde en gigantisk slagborrmaskin. Snacka om att vi kände oss malplacerade där bland alla kilalr, byggmaskiner och diamantborrar (!!). Vi fick en gigantisk borrmaskin och det var nästan så att jag inte ens vågade borra med den när jag väl var hemma! När jag väl börjat var det rätt så kul, kändes nästan som att man stod med ett maskingevär och sköt in i väggen. Lät likadant också gjorde det också, haha! Men vi fick upp alla grejer som skulle upp, så det var en lyckad hyrning i alla fall!

Fan, Nikita, vi glömde att ta en bild på mig när jag posar med "maskingeväret"...2011-05-20 / 19:54:47 / lägenheten & inredning
Syrener.

Har syrener övallt i lägenheten just nu, de är så fina. Hela lägenheten doftar av syren just nu, så härligt!


2011-05-17 / 19:52:44 / vardagen i bilder
Köttfärssåsgrönsaksgeggamojja.


Ät det igår, riktigt gott är det! Och skitlätt, brukar göra köttfärssås, sedan hiva i önskade grönsaker, de hårdaste först och de mjukaste sist. Allra sist brukar jag blanda i isbergssallad för att den inte skall bli mjuk och slattrig utan fortfarande ha krispigheten kvar.

2011-05-17 / 17:18:11 / vardagen i bilder
Efter detta får det gärna vara torka i tre veckor...2011-05-15 / 23:05:42 / resterande
VM-GUUUUUUUUUUUULD!

VM-guld förfan! 6-1, KROSS!!!!!! Synd att livestreamen lade av, skulle varit kul att se de sista målen...

2011-05-15 / 13:40:33 / vardagen i bilder
Grillning och ESC.

Igår grillade och ESCade jag och Nikita, blev riktigt lyckat! Hade riktigt roligt och maten var så god att jag inte ville sluta äta, haha. Tack för kvällen, Nikita!

Asbillig grill från ÖoB som funkade perfekt och en Nikita ;)

Tre av mina grillspett och majskolv, mums!

Två av Nikitas grillspett och majskolv.

Drooooooool!!

Grymt gott!

Så gott! Alltså jag har aldrig smakat så god och mör kyckling! Hädanefter kommer jag alltid grilla kyckling, och Nikita, du kommer att få marinera den varenda gång! Har redan cravings efter den, haha...

Vi tog in grillen och lat-grillade marschmallows, haha. Funkade perfa! :D

2011-05-14 / 10:56:10 / vardagen
Dagens måsten.

- Växla min tia till enkronor så att jag kan tvätta..
- Tvätta
- Städa
- Diska
- Spackla igen hålen i taket
- Göra mjöd
- Föra upp målargrejerna och andra grejer jag inte behöver just nu till vindsförrådet

2011-05-13 / 22:01:50 / resterande
Suomi voittoon!

Spöa skiten ur de där jäkla ryssarna nu och så tar vi en repris på VM-finalen -95! Jag har inte kolalt på en enda match, haha! Men det kvittar, jag hejar på Finland i vått och torrt vad det än gäller! Imorgon är det dags att vinna ESC igen också, haha ;) Kanske sno tillbaka rekordet från den där jäveln Rybak som snodde det av Lordi också, haha.

2011-05-13 / 21:16:47 / lägenheten & inredning
Upphängt.


Nu är min tavelvägg uppe! Bilden på smultronen skall dock bytas ut, den skall ju egentligen vara andra vägen, haha. Använde spik till allihopa (då mina små tavelkrokar försvunnit spårlöst...) så jag hoppas att de hålls uppe nu också! Använde stora spikar så det borde ju hålla trots att jag antagligen har tegelvägg, eller...? Har läst massor om att spikar absolut inte håller något på betong och framför allt inte på tegelväggar, men jag tycker det verkar stabilt, och de som bodde här förut hade lämnat kvar massa spikar i väggarna, så de måste ju också använt spik.


Dessa satte jag upp med gigantiska tavelkrokar som skall hålla för 10 kg, haha! Fast det är antagligen på betong, och tegel är mer poröst så de håller nog inte för 10 kg på en tegelvägg. De där tavelkrokarna var rätt jobbiga alltså, de där små spikarna man skall slå in bröts av! På klockan bröts en av (men klockan ärmycket lättare än den ser ut så jag sket i det) och på den första tavelkroken bröts två av, så jag lade dit en till för säkerhets skull och då bröts en till av... Hur skall man göra för att undvika det alltså??

2011-05-13 / 17:57:33 / lägenheten & inredning
Fränaste bordet i stan, eller...?

Köpte som sagt ett bord igår på Myrorna, idag var jag och Nikita och hämtade det. Vi gick igenom resecentrum med ett bord, haha, måste ha sett komiskt ut. Och jag kan ju berätta för er att det inte är speciellt lite folk på resecentrum.

Drog sedan till ÖoB där det är specialpris på vaxdukar (20 kr för en meter, som hittat, betalade alltså bara 20 kr då mitt bord är så litet, haha), tyvärr så var den duken jag ville ha slut, men jag hittade denna svarta med vita blommor på istället. Tyckte dne såg rätt cool ut, och den kostade ju bara 20 kr...

Väl hemma kämpade jag med att få fast duken i bordet, vilket var assvårt i hörnen. Men nu är den fast i alla fall, än så länge... Hoppas det inte släpper.

Varför jag vill ha den helt fast är för att jag vill att det skall se ut som en bodsskiva, inte som en duk.

vad tycks? :P

Stolarna är från IKEA.

2011-05-13 / 10:26:41 / resterande
Tänk vad ett brev kan göra.

Bestämde mig för ett bra tag sedan att skriva ett brev till fammo om hur jag har det och lite sådant, det har dock lagts på hyllan ända tills för en eller två veckor sedan då jag satte mig ner och tog tag i saken. Skrev ett ganska långt brev till henne om hur jag har det, hur det går här i Örebro, vad jag skall göra i sommar och i höst och lite sådant. Lade även till en hel del bilder som jag tagit är i Örebro för att hon inte bara skulle få läsa utan också se lite hur fint jag tycker det är nu på våren. Skickade dock brevet först för någon dag sedan, jag har glömt att ta med det varenda gång när jag går till ica där det finns en brevlåda. Är inte van att posta brev, haha!

Ville verkligen göra det för jag vet att hon gillar när min pappas kusin Kickan skriver brev till henne, och så vill jag hålla kontakten med henne också. Förut ringdes vi och pratade med jämna mellanrum, men nu när vi bor i olika länder så blir det så dyrt att ringa och prata, och jag tror inte heller att hon riktigt vet hur man slår in ett + på mobilen, haha :) Hon är ju dessutom rätt gammal nu, blir 84 i år, så jag vill hålla kontakten och visa att jag bryr mig, man vet ju inte hur länge hon finns kvar, även fast hon är en krutfammo ;) Hon har ju även gjort en hel del för vår familj, så klart vi skall visa att vi uppskattar henne, även om hon kan bli lite tjatig ibland också, haha.

Dessutom var det roligt att skriva och designa brevet med alla bilder :P

Idag fick jag ett mess av pappa där han skrev att fammo ringt honom imorse och varit så glad över brevet! Hon sade också att hon tyckte att jag skriver likt Kickan (vilket är en stor komplimang, Kickan skriver bra och är dessutom författare!) Pappa skrev att han själv också blev glad för att fammo blev glad. Kul att det uppskattades! ;)

Så här såg brevet ut.

2011-05-13 / 01:36:16 / fotografering
I feel springtime counting its days of flaunting a novel sensation.2011-05-13 / 00:40:05 / resterande
projektplanen är D O N E !!!!!

Bara en snabb stavfels- och grammatikkorrekturläsning imorgon, sen skickar jag in den!

Det firar vi med ett gjädjetjut!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, FÖR FAN!!!!!!!!!!!!

2011-05-13 / 00:29:24 / lägenheten & inredning
Så här blev det.

Som ni knappast undgått så har jag målat lägenheten, haha. Tänkte visa lite bilder på processen och hur det blev :)

Lite skymtar på vilka färger väggarna hade förut kan ni se här

Jag virade in alla stora möbler i vardagsrummet i plast och slängde ut resten på balkongen. Råkade plasta in min mobil också märkte jag efteråt, haha. Och med min otur ringe den också, såklart var det fel nummer... Haha...

Kvalitetsfärg skall det vara! Man får vad man betalar för, faktiskt. ÖoBs färg suger, Flügger äger. Så är det bara.

De fyra hörnen i vardagrummet efter målning.

Hallen efter målning. Jobbigt med ljuset där, finns så många skrymslen och vrån att lampans spottar inte riktigt räcker till :P Målade hallen och vardagrummet på en dag, började kl halv 11 på morgonen och slutade halv 4 på natten, haha. Riktigt slitgöra kan jag säga, men det var det värt!

Kök efter ommålning. Väggen där skafferiet samt köksbänken och spisen är, är vit. Tänkte det kunde vara lite kul att måla en liten del grå och sedan ha det gråa som en sned linje från hörnet i taket till skafferidörrens hörn, tycker det blev rätt coolt faktiskt! :P

Här är vardagsrummet då en del av möblerna kommit på plats i alla fall, ligger dock en massa annat överallt också. Kommer visa fler bilder sedan när allt är fixat och klart :)

2011-05-12 / 20:15:35 / resterande
Pst!

Ett litet tips, ifall ni vill se en rolig film, se på Dinner for Schmucks (trailer), askul! Jag och Frida såg på den häromdagen, vi fick oss många goda skratt kan jag lova er :D A mousterpiece!


2011-05-12 / 19:46:32 / lägenheten & inredning
Soon to be-tavelvägg.


Håller på att organisera och välja bilder till min kommande tavelvägg, kommer bli skitbra, tror jag :) Temat är som ni kanske ser rött med en släng av grönt (ganska oundvikligt då de flesta bilder i rött är på blommor som dessutom är gröna också, haha).

2011-05-12 / 19:44:32 / lägenheten & inredning
Stuff.

Tog en tripp till Myrorna idag, och vet ni vad jag hittade? Jo, ett köksbord!!!!!!!!!!!!!! Äntligen alltså! Det har vita ben och träskiva, men jag kommer antagligen stansa fast en fin vaxduk istället, tror det blir den svarta med vita prickar (eller var det tvärtom?) som fanns som metervara på ÖoB, billig och fin ;) Bordet är dock ganska litet, men det får fan duga nu alltså, det kostade dessutom bara 100 spänn så det är lugnt ifall det inte är helt perfekt, haha.

Köpte även denna helt underbara uggla av trä, lite creepy är den alltså (kolla blicken!), skulle inte vilja vakna av att den stirrade på mig mitt i natten precis. Men den är fin och unik ;) Funderar på att börja samla på söta / roliga / unika ugglor och ha massor av ugglor på ett och samma ställe, lite coolt vore det faktiskt, haha! Köpte även plastblommorna på bilden, riktigt fina tycker jag, passar bra med den gråa färgen på väggarna.


2011-05-11 / 16:38:05 / vardagen
Snart klar!!

Nu är hallen och vardagsrummetklarmålade, köket next! Thank God att köket har minst väggyta att måla på, så det går snabbast :P Sedan kan jag äntligen börja mölera igen, haha. Men först skall jag käka middag och se på Criminal Minds ^^,

Sliten tjej som var uppe till halv fyra inatt för att måla klart vardagsrummet, haha. Fick dock måla en andra strykning på lila väggen imorse för att det syntes igenom lite lila vissa ställen.

2011-05-10 / 09:54:16 / vardagen
Tisdag 10 maj.

- Dagen då min mjölk går ut
- Dagen då min lägenhet skall bli grå
- En ganska bra dag tror jag.

2011-05-09 / 23:00:18 / helt random
Cool_brud_90_looking_like_a_mupp.


Haha, vad fan hände med mitt lår?

2011-05-09 / 19:31:43 / fotografering
Hellojellojellybeanfish.


2011-05-09 / 15:57:18 / resterande
Hej ny hårfärg.


2011-05-09 / 00:35:47 / lägenheten & inredning
Mission: Måla lägenhet.

Igår påbörjade jag arbetet mot en fin lägenhet. Köpte lite billig grundfärg på ÖoB (beige stod det på etiketten, men jag såg på testmålningen i affärn och på färgens färg att den var mer naturvit så jag köpte den) samt spackel, roller och lite annat nödvändigt. Började med att spackla igen de flesta hål i hela lägeneten där det inte skall vara hål. Efter att det hade torkat slipade jag väggen i köket, tvättade den i någon målartvättgrejja och tejpade för alla lister och liknande. Sedan målade jag två lager av grundfärgen. Blev riktigt bra faktiskt :) Ett lager till så är den blåa fula väggen ett minne blott (blått, hehe)! Den 2,5-liters bunke med färg jag köpt räckte precis.

Var tvungen att cykla till ÖoB och köpa mer färg idag. Köpte samma nyans då jag vet att den funkar. Gjorde samma procedur i hallen, fast det blev bara ett lager färg denna gång så hallen har mer vägg att måla på, färgen räckte helt enkelt inte till två dragningar. Lite färg finns det dock kvar, skall se imorgon om jag måste bättra på färgen lite.

Imorgon kommer min färg från Flügger också :) Min snobbfärg, sjukt dyr var den! Hoppas fan den är bra och dryg så att den räcker till alla väggar, och att den framför allt täcker den undre färgen! Skulle vara rätt bittert om den inte täckte så att jag måste köpa mer dyr färg och måla ett lager till. Inte värt. På tisdag skall det i alla fall bli den slutliga målningen, woho! :D Sedan skall alla tavlor, spegeln, vardagsrumslampan samt sko- och hatthyllan upp. Äntligen! Skall bli skönt att få lägenheten i ordning.

Köket och hallen. Är lite fläckigare påriktigt, kameran förskönar verkligheten ;)

Stegen ni ser på bilderna hittade jag på vinden, så jag passade på att låna den lite. tror ingen kommer att sakna den för några dagar. Den är gammal och skranglig, men den har sin charm! Och jag når upp till taket med den, haha. Synd att det inte är min, för den skulle vara fin att ha som hylla i köket med en massa hängväxter i krukor och prydnadssaker ståendes på den.

2011-05-06 / 13:32:34 / vardagen
På måndag...

... kommer min färgbeställning!! Måla, måla, måla lägenhet!! :D Wiih.

2011-05-05 / 20:35:12 / fotografering
I bought a book of rules for every coin that I could steal.2011-05-04 / 23:02:11 / vardagen
It's sad.

Fick studiestöd idag, wiihooo!

Jag gick till Myrorna och köpte detta billigt, jag gick och handlade mat, jag köpte målfärg till väggarna och ett rollerset, jag betalade mobilräkningen till min finska mobil, jag tankade min svenska mobil med pengar och jag betalade båtresan hem till Annika. Hur mycket har jag kvar? Sisådär 170 euro. Och mindre kommer det att bli, måste betala 900 spänn till volleyn för vårens medlems- och träningsavgift och dessutom kommer interneträkningen dyka upp vilken dag som helst nu. Och spackel behöver inhandlas, likaså plast att täcka över möblerna och golvet med när jag och Nikita skall måla. Sedan skall jag ju äta denna månad också har jag tänkt. Och betala hyra för nästa månad. Och så borde jag köpa en jäkla borrmaskin och skruvar med pluggar för att änga upp min spegel och mina feta tavlor utan att skiten brakar i golv efter en dag.

Underbart...

2011-05-04 / 16:40:16 / resterande
Favorit i repris - Tävling.

Denna bild är tagen för nästan två år sedan, och ändå är det fortfarande en av mina favoritbilder.


Jag är med i en tävling som ordnas av Christin i samarbete med plexiframkallning.se. Direktlänk till tävlingen här.

Motivering till varför jag borde vinna:
Jag älskar denna bild, färgerna, oskärpan, bokehn, allt! Har länge velat ha den som en stor tavla, men har tyvärr inte haft råd med det i och med att jag studerar. Har nyligen flyttat till en förstahandshyreslägenhet efter ett antal andrahandskontrakt och håller nu på att fixa i ordning, skall måla nästa vecka och efter det skall det upp tavlor på väggen. Denna bild skulle passa perfekt i min lägenhet, och den skulle göra mig glad varenda dag med sina färger och sommarkänslor.


Håll tummarna nu, allihop ;)

2011-05-04 / 14:42:34 / lägenheten & inredning
You gotta love Myrorna.

Idag fick jag äntligen mitt studiestöd, så jag drog till Myrorna för att se om jag kunde hitta de grejer jag behöver till lägenheten, förslagsvis ett matbord. Jag hittade inget matbord, men däremot ittade jag tre stora slitna charmiga ramar, någon sorts stor glasflaska i en trägrej och en stor fakeväxtgrej.

Jag skrev ut lite bilder samt texter från olika Poets of the Fall-låtar (tycker de har sjukt fina lyrics, dock gillar jag inte så många av låtarna ändå, tror det är melodierna som förstör det på något vis, synd.) Bilderna jag lade i är alltså utskrivna på A4-papper, så det kanske ger en känsla av hur stora tavlorna är :)


Tavla ett
All I'm saying is don't give up, you're getting so close. All I'm saying is don't give up, it's the right way you chose.

Tavla två
Grow me a garden of roses. Paint me the colors of sky and rain. Teach me to speak with their voices. Show me the way and I'll try again.

Tavla tre
Look! My heart, it's a bird, it needs to sing and to be heard.

2011-05-03 / 20:29:36 / vardagen i bilder
Inte okej!


Som tur har det slutat nu...

2011-05-03 / 20:13:14 / lägenheten & inredning
Tavlor.

Just nä'r jag postat förra inlägget och funderade lite på vad jag skall ha vilka tavlor så kom jag på att jag kan skriva ut bilderna själv nu när jag har en skrivare. Smart där. Så jag testade och skrev ut lite svartvita bilder för att se hur det blir, och det blev riktigt bra tycker jag :) Vet inte om det är just dessa bilder jag kommer att ha sen, men som sagt, jag testade lite bara. Längatr tills lägeneten är målad så att jag får fixa upp allt :)


2011-05-03 / 18:42:30 / lägenheten & inredning
Lägenhetsfix som måste göras denna månad.

- Måla väggarna
- Måla spegeln och pallen
- Få upp tavlorna och hyllorna på väggarna
- Framkalla bilder till tavlorna
- Köpa en taklampa till vardagsrummet
- Måla anslagstavlan
- Fixa upp en skena i taket vid sängen
- Köpa tyg som rumsavdelare vid sängen
- Köpa gardiner
- Köpa gardinstänger och gardinstängshållare
- Köpa koksbord

Och sedan när allt detta är klart skall jag till Åland och bo där i två månader -.- Hopaps jag lyckas med att hyra ut lägenheten i andra hand under sommaren i alla fall, annars kommer en stor del av lönen gå till hyran och räkningarna... Det vore bittert.

2011-05-02 / 21:47:34 / fotografering
Fall like a leaf in the wind on the ocean.


Älskar att det finns massa "blomträd" typ överallt här, de är så fina :)

2011-05-01 / 16:17:04 / helt random
May you rest in peace. No life-inlägg.

De dog i förrgår. Jag hann inte ens döpa dem. Tragiskt. Det är en som tappert försökt hänga kvar, men tyvärr lyckades inte ens den utan tvingades till slut ge upp.Så här såg de ut medan de fortfarande var i livet. Vilka skönheter de var, eller hur?


Och ja, det är ett decilitermått jag har som vas. Norpade åt mig det första bästa jag såg. Det funkar :P Nu skall jag nog slänga ut dem genom fönstret så jag slipper se dem. Kalla det begravning.

Undrar annars hur mycket av vattnet som försvunnit ur "vasen" som egentligen "dracks" av blommorna och hur mycket som avdunstade i solen. Undrar om de dog av solen? Måste ju varit stekhett där på fönsterbrädet största delen av dagen, sol + fönster = inget att leka med. I så fall är jag en mördare, det var ju jag som lade dem dit. Attans.

MvH
The girl with no life right now.

2011-05-01 / 16:05:07 / vardagen
Projektplan, fy fan.

Det rimmar, it's a sign!!!

Anyway, har suttit och skrivit på min projektplan i två timmar idag, det får räcka, man måste ju mjukstarta lite ;) Haha. Har hunnit skriva en hel del, så det är okej.

Nu skall jag chilla lite, sedan blir det gym. Ett löppass och styrketräning står på schemat. Har på känn att styrketräningen inte kommer att gå så bra, har träningsvärk lite överallt från igår. Nytt pass, mer vikt, övningar jag inte kört på ett tag. Det märks :P

2011-05-01 / 00:44:36 / resterande
/

Sängen behöver mig just nu. Jag är nog dess psykolog tror jag. Varenda natt.
Sååå... G'natt hattifnatt!